Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014
0 comments

Οι έφηβοι που τρώνε λιπαρές τροφές έχουν περισσότερο ενδοκοιλιακό λίπος ανεξάρτητα από το αν ασκούνται

11:06 π.μ.
Η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς αποτελεί σήμερα ένα παράγοντα κινδύνου για σημαντικά νοσήματα φθοράς, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 κ.α.. Ιδιαιτέρως μάλιστα για ένα παιδί και έναν έφηβο το λεγόμενο ενδοκοιλιακό λίπος, σχετίζεται με υψηλή προδιάθεση για προβλήματα υγείας στο μέλλον.
Μέχρι σήμερα επικρατούσε η άποψη ότι αν το παιδί γυμνάζεται, τότε ο κίνδυνος ισοσταθμίζεται.

Παρόλα αυτά, μια νέα μελέτη έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς φαίνεται ότι ανεξάρτητα από το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνονται και τη φυσική δραστηριότητα που γίνεται, ένα υπερβολικό ποσοστό λίπους στη διατροφή ενός έφηβου μπορεί από μόνο του να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συσσώρευση ενδοκοιλιακού λίπους.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Clinical Nutrition και είναι μέρος της πανευρωπαϊκής μελέτης HELENA. Για τους σκοπούς της, αξιολογήθηκαν τα στοιχεία 224 εφήβων, στους οποίους μετρήθηκε το κοιλιακό λίπος και καταγράφηκαν οι διατροφικές συνήθειες και το επίπεδο φυσικής τους δραστηριότητας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ποσοστό του διαιτητικού λίπους που προσλαμβάνεται μέσα από το φαγητό συνδέεται σημαντικά με αύξηση στην κοιλιακή παχυσαρκία, ανεξάρτητη από τα επίπεδα σωματικής άσκησης των εφήβων.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι η σωματική δραστηριότητα είναι συνήθως ένας παράγοντας πρόληψης, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι σε θέση να εξουδετερώσει τις αρνητικές επιπτώσεις του λίπους στη διατροφή ενός παιδιού.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.grΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

Recent Posts

Hosting Directory ή 2Fast Directory Ελληνικος καταλογος Internet με επιλεγμενα links Review ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

Zoogle.gr

TRANSLATE THIS PAGE TO YOUR LUNGUAGE Άδεια Creative Commons
Οποιαδήποτε ανάρτηση επιτρέπεται η αντιγραφή της μόνο αυτούσια και με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει ενεργό λινκ του wwwmythsandlegends.blogspot.com Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα . Tweety Blogs
Το μοναδικό στο ελληνικό web με ζωντανή ροή ενημέρωσης, αποκλειστικά από Βlogs !
Top