Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013
0 comments

Η σχέση ενός ζευγαριού είναι καθοριστική για τις διατροφικές επιλογές του άντρα

10:51 π.μ.
Η υιοθέτηση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της σωματικής υγείας. Ενώ οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να κρατήσουν τους συζύγους τους προσανατολισμένους στις υγιεινές επιλογές, η πλειοψηφία των παντρεμένων αντρών φαίνεται να καταναλώνουν ανθυγιεινά τρόφιμα και πόσο μάλλον όταν τρώνε εκτός σπιτιού.

Ο Derek Griffith, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Michigan, εξηγεί ότι το κλειδί για να υιοθετήσει ένας παντρεμένος άντρας πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές είναι η συζήτηση και η διαπραγμάτευση του ζευγαριού σε σχέση με το νέο υγιεινό μενού. Ουσιαστικά, το να δουλεύει το ζευγάρι σαν ομάδα και να παίρνει από κοινού αποφάσεις για τη διατροφή του φαίνεται να αυξάνει τη διάθεση του άντρα να υιοθετεί τις αλλαγές αυτές. Μάλιστα, η γυναίκα θα μπορούσε να επισημάνει την ανάγκη υιοθέτησης των παρόντων αλλαγών για την έκθεση και εκπαίδευση των παιδιών σε μια υγιεινή διατροφή.

Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα ακόμα και εάν ο γιατρός συστήσει μια περισσότερο υγιεινή διατροφή οι άντρες τείνουν να την υιοθετούν παρά τη θέλησή τους εάν είναι να αποφύγουν τον τσακωμό στο σπίτι και να εξασφαλίσουν την οικογενειακή ηρεμία. Ουσιαστικά, οι άντρες είναι διατεθειμένοι να υιοθετούν αλλαγές αλλά θα πρέπει για τη διατήρησή τους αυτές να τους βρίσκουν σύμφωνους και να είναι περισσότερο ευχάριστες.

Έτσι, λοιπόν ακόμα και σε θέματα υγείας και διατροφής φαίνεται ότι η συζήτηση και η άρτια επικοινωνία του ζευγαριού παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να προωθήσουν από κοινού θετικές επιλογές. Η διπλωματία της γυναίκας είναι σημαντική στο να βοηθήσει το σύντροφό της να κάνει περισσότερο υγιεινές επιλογές με τη θέλησή του.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr



ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

Recent Posts

Hosting Directory ή 2Fast Directory Ελληνικος καταλογος Internet με επιλεγμενα links Review ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

Zoogle.gr

TRANSLATE THIS PAGE TO YOUR LUNGUAGE Άδεια Creative Commons
Οποιαδήποτε ανάρτηση επιτρέπεται η αντιγραφή της μόνο αυτούσια και με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει ενεργό λινκ του wwwmythsandlegends.blogspot.com Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα . Tweety Blogs
Το μοναδικό στο ελληνικό web με ζωντανή ροή ενημέρωσης, αποκλειστικά από Βlogs !
Top