Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011
0 comments

TO BIΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΝΑΤΗΣ ΠΥΛΗΣ

10:51 π.μ.

NONUS PORTA - THE NINTH GATE

 

j

 



 Η πρώτη μου έπνευση ήταν απο την  παλιά  κλασσική ταινία του είδους ΕΝΝΑΤΗ ΠΥΛΗ του ρομάν πολάνσκυ όπου ένας ερευνητής καλείται να ανακαλύψει τη γνησιοτητα ενός βιβλίου  του  17 ου αιώνα  γραμμένο όπως  λέγεται στη ταινία απο τον ίδιο τον διάβολο.

Delomelanicon, Ο αστικός μύθος λέει ότι ο Τζιορντάνο Μπρούνο και δεν Aristide Torchia ο οποίος δημοσίευσε το 1599 De Umbrarum Regis Novum Portis (Πόρτα στο Βασίλειο των Σκιών), φημολογείται ότι θα αντιγραφούν από την απόκρυφη Delomelanicon, (από το Gr. δηλοω, να δείχνουν, καθιστούν σαφές, κλητεύει και που υποτίθεται ότι έγραψε ο ίδιος ο διάβολος και που περιέχει στις σελίδες τις γνώσεις του για να αυξήσει το διάβολο. Αυτές οι έννοιες με βάση την ταινία του Ρομάν Πολάνσκι The Ninth Gate, η προσαρμογή ταινιών του The Dumas Club, που γράφτηκε από Arturo Pérez-Reverte. Ωστόσο, Arturo Pérez-Reverte λέει ότι, Αριστίντ Torchia, αν και φανταστικό, εμπνευσμένο από τη ζωή του Τζιορντάνο Μπρούνο? δύο συνελήφθησαν στη Βενετία "και καίγονται με Campo del Fiori, Torchia τον Φεβρουάριο, 1666, Bruno το Φεβρουάριο, 1600.
Υποθέτω εννοείς "Novem Portis de Umbrarum Regni»(«Εννέα Πόρτες / Πύλες του Βασιλείου των Σκιών") από την ταινία του 1999 Ρομάν Πολάνσκι "The Ninth Gate;" Στην ταινία, ο κύριος χαρακτήρας (Johnny Depp παίζει Dean Corso) ερευνά αυτό το 17ο αιώνα, το έργο απόκρυφη από Aristide Torchia το οποίο υποτίθεται ότι περιέχει εκτυπώσεις από το "Delomelanicon" ("Επίκληση του Σκότους "Κλήση για να Darkness"), ένα εγχειρίδιο οδηγιών των ειδών-που γράφτηκε από τον Διάβολο.



Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι η ταινία βασίστηκε σε ένα βιβλίο  του 1993 έργο φαντασίας του Arturo Pérez-Reverte που  ονομάζεται "El Club Dumas, "Η λέσχη Δουμάς» . Τα χαρακτικά εμφανίζονται στην ταινία είναι πραγματικά φανταστικό μυθιστόρημα από Pérez-Reverte, στην οποία ένα βιβλίο με τίτλο «Το Βιβλίο των Εννέα Πόρτες"είναι γραμμένο από τον ίδιο Torchia. Αν και η ιστορία του Torchia και την ιερά εξέταση θα μπορούσε να έχει πραγματικό ιστορικό βάθος, οι  "Εννέα Πύλες"  δεν είναι, και ούτε είναι το "Delomelanicon."



Δεν  χωρά αμφιβολίας, ωστόσο, ότι από μυθιστόρημα Pérez-Reverte και ταινιών Πολάνσκι, έχουν κάποια βιβλία σκάσει με τον τίτλο "Delomelanicon," ή κάτι παρόμοιο. Μυθιστόρημα Perez-Reverte είναι ένα καλό βιβλίο, ωστόσο, αν και δεν είναι πραγματικά αξίζει σε σύγκριση με την ταινία επειδή το οικόπεδο ήταν απλουστευμένες και το επίκεντρο μετατοπίστηκε στο έργο Polanski. Προτείνω την ανάγνωση, όπως τις δικές της εργασίες


Recent Posts

Hosting Directory ή 2Fast Directory Ελληνικος καταλογος Internet με επιλεγμενα links Review ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

Zoogle.gr

TRANSLATE THIS PAGE TO YOUR LUNGUAGE Άδεια Creative Commons
Οποιαδήποτε ανάρτηση επιτρέπεται η αντιγραφή της μόνο αυτούσια και με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει ενεργό λινκ του wwwmythsandlegends.blogspot.com Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα . Tweety Blogs
Το μοναδικό στο ελληνικό web με ζωντανή ροή ενημέρωσης, αποκλειστικά από Βlogs !
Top