Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009
0 comments

ΤΑ ΥΛΗΣΙΑ ΠΕΔΙΑ

12:28 μ.μ.
Σύμφωνα με άλλη παράδοση, η Θέτιδα μετέφερε τον νεκρό γιό της στις εκβολές του Δούναβη, στον Εύξεινο Πόντο, στην νήσο Λευκή. Η ίδια Θέτιδα αναδύει το νησί για να κατοικήσει εκεί ο γιος της. Οι μεταομηρικοί μύθοι προσθέτου και άλλες πληροφορίες. Ο Αχιλλέας ζούσε εκεί μαζί με την Μήδεια, την Ελένη ή την Ιφιγένεια. Εκεί ζούσαν, επίσης, οι ήρωες μετά θάνατον( ο Θησέας και άλλοι).


Ο Άδης (αρχαία ελληνικά: ᾍδης ή Ἅιδης) (“αόρατος”) γενικά στην Ελληνική Μυθολογία σήμαινε τόσο τον κάτω κόσμο όπου μεταβαίνουν οι ψυχές μετά θάνατο όσο και την ίδια ιδεατή ανθρωπόμορφη δύναμη που κυβερνούσε αυτόν τον χώρο. Η λέξη αρχικά αναφερόταν αποκλειστικά στον θεό. Η γενική πτώση της λέξης (Ἅιδου), ήταν συντόμευση της φράσης “σπίτι του Άδη”, αλλά τελικά και η ονομαστική της λέξης άρχισε να περιγράφει την κατοικία των νεκρών.

Η αντίστοιχη Εβραϊκή λέξη είναι Σιεόλ, αφορά τον τόπο των νεκρών και σημαίνει κυριολεκτικά “αόρατος” ή “εκείνος που ζητάει”.
Ο αντίστοιχος Ρωμαϊκός θεός ήταν ο Πλούτο (από τον Ελληνικό Πλούτωνα), Ντις Πάτερ ή Όρκους.
Ο αντίστοιχος Ετρουσκικός θεός ήταν ο Άιτα. Ο όρος “Άδης” χρησιμοποιείται καμιά φορά από Χριστιανούς ως κλασικιστικός ευφημισμός για την Κόλαση, η οποία κατά τ’ άλλα έχει λίγα από τα χαρακτηριστικά του Άδη.




Στον Κάτω Κόσμο
Ο Οδυσσέας ταξίδεψε μέχρι το τέλος του ωκεανού και έφθασε στην είσοδο του Άδη. Εκεί πρόσφερε δώρα στους νεκρούς: αλεύρι, γάλα και κρασί, νερό και μέλι. Συνάντησε τον Αχιλλέα, τον Αγαμέμνονα και πολλούς άλλους άντρες που είχαν σκοτωθεί στον Τρωικό πόλεμο.
Μετά μίλησε στον Τειρεσία. Αυτός του είπε ότι να και ο Ποσειδώνας τον μισούσε γιατί τύφλωσε το γιο του, θα έφθαναν στην Ιθάκη μια μέρα αν δεν πείραζαν το κοπάδι του Ήλιου.

Recent Posts

Hosting Directory ή 2Fast Directory Ελληνικος καταλογος Internet με επιλεγμενα links Review ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

Zoogle.gr

TRANSLATE THIS PAGE TO YOUR LUNGUAGE Άδεια Creative Commons
Οποιαδήποτε ανάρτηση επιτρέπεται η αντιγραφή της μόνο αυτούσια και με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει ενεργό λινκ του wwwmythsandlegends.blogspot.com Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα . Tweety Blogs
Το μοναδικό στο ελληνικό web με ζωντανή ροή ενημέρωσης, αποκλειστικά από Βlogs !
Top