Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013
0 comments

Αμύγδαλα μια καλή επιλογή για τη καρδιά μας

3:25 π.μ.
α αμύγδαλα ανήκουν στην ευρύτερη ομάδα των ξηρών καρπών και θεωρούνται τρόφιμα ευεργετικά για την υγεία. Τα συστατικά που περιέχουν μπορούν να έχουν ποικίλες ευεργετικές δράσεις στην ανθρώπινη υγεία, με την καρδιοπροστατευτική να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα όπως το ελαϊκο και παλμιτελαϊκό οξύ τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς λιπιδαιμικού προφίλ.
Συγκεκριμένα, τα παρόντα λιπαρά οξέα επάγουν τη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης και την αύξηση της «καλής» HDL χοληστερόλης, συμβάλλοντας στην προστασία της καρδιάς και των αγγείων.

Επιπρόσθετα, τα αμύγδαλα περιέχουν φυτικές στερόλες και υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε. Οι φυτικές στερόλες είναι γνωστές για τη συμβολή τους στη καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων τόσο της ολικής όσο και της LDL χοληστερόλης στο αίμα.
Παράλληλα, η βιταμίνη Ε με την ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση μπορεί να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες αναστέλλοντας τη διαδικασία του οξειδωτικού στρες και προστατεύοντας την LDL χοληστερόλη από οξείδωση.

Τέλος, τα αμύγδαλα περιέχουν υψηλά επίπεδα μαγνησίου και καλίου, τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά στη διατήρηση μια φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης, επιτυγχάνοντας την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και την προστασία των αγγείων.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr


ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

Recent Posts

Hosting Directory ή 2Fast Directory Ελληνικος καταλογος Internet με επιλεγμενα links Review ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

Zoogle.gr

TRANSLATE THIS PAGE TO YOUR LUNGUAGE Άδεια Creative Commons
Οποιαδήποτε ανάρτηση επιτρέπεται η αντιγραφή της μόνο αυτούσια και με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει ενεργό λινκ του wwwmythsandlegends.blogspot.com Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα . Tweety Blogs
Το μοναδικό στο ελληνικό web με ζωντανή ροή ενημέρωσης, αποκλειστικά από Βlogs !
Top