Σάββατο, 21 Απριλίου 2012
0 comments

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟ ΕΡΜΗΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ

5:26 π.μ.
Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να αναφέρω ότι το ερμητικό τάγμα της χρυσης αυγής δεν έχει απολύτως καμία σχέη με το δεξιό κόμμα της χρυσής αυγής απολύτως καμία .Το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής (ή, συχνότερα, η Χρυσή Αυγή), ήταν ένα μυστικιστικό τάγμα  που δραστηριοποιούνται στην Μ. Βρετανία στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα, η οποία ασκούσε  θεουργία και πνευματική ανάπτυξη. Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες επιρροές του 20ού αιώνα στο  Δυτικό αποκρυφισμο. [1] [2]

Έννοιες της μαγείας και της τελετουργίας στο κέντρο της σύγχρονης παραδόσεις, όπως η Wicca [3] [4] και Thelema, εμπνεύστηκαν από την Χρυσή Αυγή.

Οι τρεις ιδρυτές της, ο Robert William Γούντμαν, William Wynn Westcott, και τον Samuel Liddell MacGregor Mathers ήταν Μασόνοι και μέλη των Ροδόσταυρων στην Αγγλία (SRIA). [5] Westcott φαίνεται να ήταν η αρχική κινητήρια δύναμη πίσω από τη δημιουργία της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή σύστημα βασιζόταν στην ιεραρχία και την κίνηση όπως τις τεκτονικές στοές Ωστόσο, οι γυναίκες έγιναν δεκτές σε ισότιμη βάση με τους άνδρες. Η "Χρυσή Αυγή" ήταν η πρώτη από τα τρια τάγματα , παρόλο που και τα τρια συχνά αναφέρονται συλλογικά ως «Χρυσή Αυγή». Η πρώτη παραγγελία δίδαξε εσωτερική φιλοσοφία βασίζεται στην ερμητική Καμπάλα και την προσωπική ανάπτυξη μέσα από τη μελέτη και την ευαισθητοποίηση των τεσσάρων κλασικών στοιχείων καθώς και τα βασικά της αστρολογίας, ταρώ μαντεία, και γεωμαντεία. Το δεύτερο ή "Εσωτερικό"  η Διάταξη, η Rosae Rubeae et Aureae Crucis (η Πορφυρού Ρόδου και του Σταυρού του χρυσού), δίδαξε σωστή μαγεία, συμπεριλαμβανομένων διορατικής εκπαίδευσης, αστρικά ταξίδια, και την αλχημεία. Το τρίτο ήταν ότι Διάταξη του "Μυστικού Αρχηγών», οι οποίοι λέγεται ότι είναι υψηλής εξειδίκευσης? Που στρέφονται δήθεν τις δραστηριότητες στις  δύο χαμηλότερες τάξεις από επικοινωνία με το πνεύμα των αρχηγών της Δεύτερης Τάξης.
ΠΗΓΗ

http://www.golden-dawn.com/eu/index.aspx
Κλείνοντας τη παρουσίαση θα επανέρθουμε με έρευνα πάνω στην ερμητική χρυσή αυγή

Recent Posts

Hosting Directory ή 2Fast Directory Ελληνικος καταλογος Internet με επιλεγμενα links Review ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

Zoogle.gr

TRANSLATE THIS PAGE TO YOUR LUNGUAGE Άδεια Creative Commons
Οποιαδήποτε ανάρτηση επιτρέπεται η αντιγραφή της μόνο αυτούσια και με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει ενεργό λινκ του wwwmythsandlegends.blogspot.com Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα . Tweety Blogs
Το μοναδικό στο ελληνικό web με ζωντανή ροή ενημέρωσης, αποκλειστικά από Βlogs !
Top