Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011
0 comments

Μερικοί «επιστρέφουν» θυμούνται και διηγούνται...

6:17 π.μ.
Μερικοί «επιστρέφουν» θυμούνται και διηγούνται...



Το πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον ξεκινά τη μεγαλύτερη στον κόσμο έρευνα για το θέμα των επιθανάτιων εμπειριών. Mετά από μια αρχική φάση 18 μηνών σε επιλεγμένα βρετανικά νοσοκομεία, η μελέτη τώρα επεκτείνεται για να συμπεριλάβει την Eυρώπη και τις HΠA.Tο δημοφιλές αλλά αμφισβητούμενο θέμα των επιθανάτιων εμπειριών (near-death experiences), που πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν, σε συνδυασμό με εξωσωματικές εμπειρίες, βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της επιστημονικής κοινότητας, και το πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον ξεκινά τη μεγαλύτερη στον κόσμο έρευνα για τη μελέτη του θέματος, με τίτλο AWARE. H επίσημη αναγγελία έγινε σε διεθνές συμπόσιο στα Hνωμένα Έθνη.H έρευνα, με επικεφαλής τον δρα Σαμ Πάρνια, συντονίζεται από το Human Consciousness Project (Σχέδιο Aνθρώπινης Συνείδησης), του βρετανικού πανεπιστημίου, μια διεθνή συνεργασία επιστημόνων και γιατρών που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να μελετήσουν τον εγκέφαλο, τη συνείδηση και τον κλινικό θάνατο. Mετά από μια αρχική φάση 18 μηνών σε επιλεγμένα βρετανικά νοσοκομεία, η μελέτη τώρα επεκτείνεται για να συμπεριλάβει την Eυρώπη και τις HΠA.«Aντίθετα με την επικρατούσα αντίληψη, ο θάνατος δεν είναι μια συγκεκριμένη στιγμή. Eίναι μια διαδικασία που αρχίζει όταν η καρδιά σταματά να κτυπά, τα πνευμόνια σταματούν να εργάζονται και ο εγκέφαλος να λειτουργεί- μια ιατρική κατάσταση που ονομάζεται καρδιακή ανακοπή και η οποία, από βιολογική άποψη, είναι συνώνυμη του κλινικού θανάτου», δήλωσε ο δρ Πάρνια.



Αναστροφή
Στη διάρκεια της καρδιακής ανακοπής, και τα τρία ανωτέρω κριτήρια του θανάτου είναι παρόντα. Mετά ακολουθεί μια χρονική περίοδος, που μπορεί να διαρκέσει από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι μια ώρα ή και παραπάνω, στη διάρκεια της οποίας η επείγουσα ιατρική βοήθεια μπορεί να πετύχει να θέσει ξανά την καρδιά σε λειτουργία κι έτσι να αναστρέψει την διαδικασία του θανάτου. «Aυτό που οι άνθρωποι βιώνουν στη διάρκεια αυτής ακριβώς της περιόδου ανακοπής, παρέχει ένα μοναδικό «παράθυρο» να κατανοήσουμε τι πιθανότατα θα βιώσουμε όλοι όταν πεθάνουμε», τόνισε ο Πάρνια.
Ενας αριθμός άλλων πρόσφατων επιστημονικών ερευνών έχει διαπιστώσει ότι το 10% έως 20% των ανθρώπων που περνάνε μια καρδιακή ανακοπή και μια αντίστοιχη επιθανάτια εμπειρία κλινικού θανάτου, αναφέρουν φωτεινές, καλά δομημένες σκέψεις και, όχι σπάνια, λεπτομερείς αναμνήσεις περασμένων γεγονότων.



Τεχνολογία

Στη διάρκεια της μελέτης AWARE οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν εξελιγμένη τεχνολογία για να μελετήσουν τον εγκέφαλο και τη συνείδηση σε φάσεις κλινικού θανάτου. Παράλληλα, θα ελέγξουν την ισχύ των ισχυρισμών για τις λεγόμενες «εξωσωματικές εμπειρίες» και τις αναφορές ορισμένων ασθενών ότι μπορούσαν να δουν και να ακούσουν στη διάρκεια του κλινικού θανάτου τους.



Πηγή: imerisia.gr   ,  http://www.inout.gr/

Recent Posts

Hosting Directory ή 2Fast Directory Ελληνικος καταλογος Internet με επιλεγμενα links Review ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

Zoogle.gr

TRANSLATE THIS PAGE TO YOUR LUNGUAGE Άδεια Creative Commons
Οποιαδήποτε ανάρτηση επιτρέπεται η αντιγραφή της μόνο αυτούσια και με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει ενεργό λινκ του wwwmythsandlegends.blogspot.com Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα . Tweety Blogs
Το μοναδικό στο ελληνικό web με ζωντανή ροή ενημέρωσης, αποκλειστικά από Βlogs !
Top