Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010
0 comments

ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΑΜΠΙΡ ΜΕ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

7:09 π.μ.
Θα τελειώσω τη σειρά θέσεών μου για τα βαμπίρ με μερικές ιδέες για τη σχέση μεταξύ του φανταστικού και του ιστορικού βαμπίρ. Το φανταστικό βαμπίρ είναι μια μεγάλη διαφορά από το αρχικό υλικό πηγής του.Ακόμα και σήμερα η κλασική, σύγχρονη έκδοση του βαμπίρ διατηρεί ακόμα τους υπαινιγμούς αυτού του ιστορικού βαμπίρ. Το ιστορικό βαμπίρ ήταν ένα φάντασμα οντότητα που σύχνασε στο πτώμα της, η ψυχη που δεν εγκαταλείπει το σώμα της για να περιπλανηθεί τη νύχτα για να βασανίσει τη ζωή των ανθρώπων . Εάν εξετάσουμε το πλασματικό(φανταστικό) βαμπίρ, μπορούμε να εξηγήσουμε ότι είναι παράξενες μαγικές δυνατότητες αναφορικά με το ιστορικό βαμπίρ της λαογραφίας. Για παράδειγμα, το βαμπίρ δεν μπορεί να δει την αντανάκλασή του σε έναν καθρέφτη.Γιατί; Αυτός είναι ένας υπαινιγμός του ιστορικού βαμπίρ που ήταν ένα πνεύμα και όχι μια φυσική ύπαρξη. Τα πνεύματα δεν  έχουν  αντανάκλαση. Το κλασικό βαμπίρ θα μπορούσε να μετατραπεί σε   οτιδήποτε, το οποίο είναι μια αρκετά περίεργη δυνατότητα για το περπάτημα απολύτως.Αλλά εάν βλέπουμε το ιστορικό φάντασμα- βαμπίρ, έχει νόημα. Τα πνεύματα μπορούν να πετάξουν. Θεωρητικά ένα πνεύμα θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι μπορεί να πάρει  οποιαδήποτε μορφή που επιθύμησε, εάν είχε τη συνειδητοποίηση αυτής της δυνατότητας.Το κλασικό βαμπίρ κοιμάται  σε ένα φέρετρο και το σώμα του ιστορικού βαμπίρ παρέμεινε στον τάφο του ενώ το φάντασμά του ταξίδεψε για την επιδίωξη του μέσου συντήρησης, απορροφώντας ουσία αίματος.Ένα πνεύμα βαμπίρ δεν θα χρειαζόταν το αίμα, αλλά  να στράγγιξει  την ενέργεια από τη ζωή ( άιμα=ζωή).Ο πάσσαλος στην καρδιά; Εκείνη η δράση ήταν μια συμβολική προσπάθεια να πασσαλώσει το πνεύμα ενός βαμπίρ κάτω στο σώμα της για να το κρατήσει εκεί. Το φως του ήλιου κατέστρεψε και το πλασματικό βαμπίρ και το ιστορικό βαμπίρ.
Η ισχυρή ακτινοβολία του φωτός του ήλιου θα αναστάτωνε τις λεπτές ενέργειες απαραίτητες για ένα πνεύμα βαμπίρ να φανερώσει το αιθερικό του  σώμα.

lestat the vampire
copyright  of wwwmythsandlegends.blogspot.com    οποιαδήποτε αντιγραφή επιτρέπετε εφόσον αναφέρεται η πρωταρχική πηγή

πλασματικο--  το φανταστικό  των ταινιών
ιστορικό---  το βαμπίρ των παραδόσεων

δείτε επίσης   Η ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Recent Posts

Hosting Directory ή 2Fast Directory Ελληνικος καταλογος Internet με επιλεγμενα links Review ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

Zoogle.gr

TRANSLATE THIS PAGE TO YOUR LUNGUAGE Άδεια Creative Commons
Οποιαδήποτε ανάρτηση επιτρέπεται η αντιγραφή της μόνο αυτούσια και με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει ενεργό λινκ του wwwmythsandlegends.blogspot.com Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα . Tweety Blogs
Το μοναδικό στο ελληνικό web με ζωντανή ροή ενημέρωσης, αποκλειστικά από Βlogs !
Top