Κυριακή 14 Μαρτίου 2010
0 comments

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ

2:38 μ.μ.
Η Ουρανία κατά τη συνήθη απεικόνισή της με μια σφαίρα (σύμβολο των ουρανών) στη Σαρκοφάγο των Μουσών. 2ος Κ.Ε. αιώνας, Λούβρο. αρ. εκθέματος ΜΑ 475Στην Ελληνική μυθολογία, η Ουρανία είναι μία από τις ιερές εννιάδελφες Μούσες του Ελικώνα, κόρη του Δία και της Μνημοσύνης. Θεωρούνταν ιδεατή ανθρωπόμορφη θεά, εφευρέτης και προστάτης της Αστρονομίας και της Αστρολογίας.Συνήθως απεικονίζεται φορώντας αστεροειδή στέφανο και εσθήτα κυανή, κρατώντας στο αριστερό χέρι παγκόσμια σφαίρα και στο δεξιό διαβήτη, που αποτελούν και τα «ιερά» σύμβολά της.
Φέρεται ως μητέρα του Υμεναίου, από τον Διόνυσο, και του Λίνου από τον Απόλλωνα.
Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν στην Ουρανία και μαντικές δυνάμεις. Κατοικία της ήταν ο ουράνιος θόλος, εξ ου και το όνομά της.
Επίσης «Ουρανίδες» ή «Ουρανίωνες» ονόμαζαν οι αρχαίοι τους 6 γιους και τις 7 κόρες του Ουρανού και της Γαίας, δηλαδή τους Τιτάνες (Ωκεανός, Κοίος, Υπερίων, Κρίος, Ιαπετός, Κρόνος) και και τις Τιτανίδες (Τηθύς, Ρέα, Θέμις, Μνημοσύνη, Φοίβη, Διώνη και Θεία). Tην ίδια δε ονομασία απέδιδαν εξ ίσου και σε όλους τους θεούς που κατοικούσαν στον ουρανό («Θεοί Ουρανίωνες», Ιλιάδα Α 570).
Σήμερα το όνομά της Μούσας Ουρανίας έχει δοθεί (χρησιμοποιηθεί) για την ονομασία σημαντικών αστρονομικών παρατηρητηρίων (αστεροσκοπείων), όπως στο Βερολίνο, τη Βιέννη, τη Ζυρίχη και την Αμβέρσα, καθώς και στο Ουράνιμπουργκ στο νησί Χβεν (το ιστορικό αστεροσκοπείο που ίδρυσε ο Τύχων). Ο αστεροειδής 30 Ουρανία (30 Urania), που ανακαλύφθηκε το 1854, πήρε το όνομά του από τη μούσα αυτή. Το πρώτο ερμητικό τάγμα  της Χρυσής Αυγής< καμμία σχέση με τη σημερινή  χρυση αυγή> είχε χτίσει το πρώτο ναό-εκκλησια του  προσ τιμήν  της  Ουρανίας -Ίσιδας < σε πολλούς μύθους ταυτίζονται  οι δύο θεότητες > .Θεότητα  και τις αστρονομίας  , μελετούσε τα μυστικά του σύμπαντος , στον αποκρυφισμό  δόθηκε το ονομά της στο τόπο που πηγαίνανε  οι μύστες και πραγματοποιουσαν συγκεντρώσεις και τελετές  το όνομα της ουρανίας   ειναι  συνδεδεμένο με τον αποκρυφισμό.Πολλές  γνώσεις  για την ουρανία πέρνουμε  απο την ταύτηση της με τη θεα ίσιδα . Πως όμως  υπηρξε η τάυτηση της Ίσιδας με την ουρανία  και με τη θεα Αθηνά  θα ακολουθήσει σύντομα

Recent Posts

Hosting Directory ή 2Fast Directory Ελληνικος καταλογος Internet με επιλεγμενα links Review ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

Zoogle.gr

TRANSLATE THIS PAGE TO YOUR LUNGUAGE Άδεια Creative Commons
Οποιαδήποτε ανάρτηση επιτρέπεται η αντιγραφή της μόνο αυτούσια και με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει ενεργό λινκ του wwwmythsandlegends.blogspot.com Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα . Tweety Blogs
Το μοναδικό στο ελληνικό web με ζωντανή ροή ενημέρωσης, αποκλειστικά από Βlogs !
Top