Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010
0 comments

ΑΡΙΜΑΝ - Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ

8:32 π.μ.
Αριμάν ,ένας  απο τους έκπτωτουσ αγγέλους  που ακολούθησαν  τον σαμαέλ    στο πόλεμο του στο παράδεισο  .Ο Αριμάν  ωστόσο  ως  ένας μεγάλος και αρχαίος  δαίμονας  συναντάτε και  στον  ζοροατρισμό .Στην αρχαία περσική θρησκεία (Zοροαστρισμός), ο Ahriman (aka Arimanius ή Angra Mainya) στάθηκε υψηλό στις τάξεις των εχθρών που αντέταξαν Ahura Mazda (aka Ohrmazd ή Oromasdes). Το Ahriman είναι πιθανά η πρώτη προσωποποίηση «του διαβόλου» επειδή οι  Zοροαστρικοί  πίστεψε σε μια απολύτως δυϊστική μορφή θρησκείας.



Τέσσερις φάσεις στο  Zοροατρισμό

Υπάρχουν τέσσερις σημαντικές στάσεις στο Zοροατρισμό . Ο πρώτος είναι αυτός Zarathustra (Zoroaster). Ο δεύτερος είναι των διδασκαλιών Mazdaism, οι οποίες έκαναν το δημιουργό Ahriman και τον ηγέτη των daevas. Το τρίτο είναι αυτό Zeravansim, και το τέταρτο είναι αυτό των μάγων.


Παραδόσεις Mazdaist


Στις παραδόσεις Mazdaist, στην αρχή υπήρξαν δύο πνεύματα, Ahura Mazda και Ahriman. Αυτά τα δύο πνεύματα χωρίστηκαν από ένα κενό. Το Ahura Mazda χαρακτηρίστηκε πιθανά από την καλοσύνη, φως, και ήταν απεριόριστος εγκαίρως αλλά όχι στο διάστημα. Ήταν χωρίς όλο κακό, και δεν δημιουργεί ή δεν ανέχεται πρόθυμα το κακό. Το Ahriman αντιπροσωπεύθηκε ως κακό και περιορισμένος μέχρι το χρόνο επειδή ήξερε τελικά Ahura Mazda θα τον νικούσε, και περιορίστηκε επίσης από το διάστημα. ....
Επειδή υπήρξε ένα κενό που χωρίζει τα δύο, στην αρχή,  ο Ahura Mazda ήξερε για τον  Ahriman αλλά ο Ahriman δεν ήξερε για  τον Ahura Mazda. Το Ahura Mazda θέλησε  να ελεύθερώθεί ο ίδιος από τον περιορισμό του στο διάστημα, αλλά ήξερε ότι με αυτόν τον τρόπο, θα έπρεπε να αρχίσει μια προσπάθεια με τον  Ahriman, πράγμα  το οποίο δεν θέλησε να κάνει. Εγκαίρως, εν τούτοις, Ahriman είδε ένα φως πέρα από το κενό και φθόνησε και επιθύμησε σφόδρα για το. Δημιούργησε έπειτα τα κακά πράγματα αυτού του κόσμου (όπως τα daevas) για να παλεψει ενάντια στα καλά πράγματα Ahura Mazda που δημιουργήθηκε. Το Ahura Mazda πρόσφερε την ειρήνη Ahriman εάν Ahriman θα λάτρευε τα καλά πράγματα Ahura Mazda που δημιουργείται, αλλά ο  Ahriman αρνήθηκε, και το  Ahura Mazda παρουσίασε σε Ahriman αναπόφευκτη μοίρα του. Ο Ahriman ήταν ζαλισμένος και περιήλθε στο κενό για μια χρονική περίοδο. Όταν ξύπνησε, συμμετείχε στον πόλεμο με  τον Ahura Mazda,.

πηγή < delirius realm >

Recent Posts

Hosting Directory ή 2Fast Directory Ελληνικος καταλογος Internet με επιλεγμενα links Review ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

Zoogle.gr

TRANSLATE THIS PAGE TO YOUR LUNGUAGE Άδεια Creative Commons
Οποιαδήποτε ανάρτηση επιτρέπεται η αντιγραφή της μόνο αυτούσια και με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει ενεργό λινκ του wwwmythsandlegends.blogspot.com Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα . Tweety Blogs
Το μοναδικό στο ελληνικό web με ζωντανή ροή ενημέρωσης, αποκλειστικά από Βlogs !
Top