Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009
0 comments

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ

9:25 π.μ.
Ο Βλαντ Τέπες ή αλλιώς Βλαντ Ντράκουλα (1431 –Δεκέμβριος 1476), πιο γνωστός με τους τίτλους Βλαντ ο Παλουκωτής και Κόμης Δράκουλας ήταν Πρίγκιπας της Βλαχίας το 1448, 1456–1462 και 1476.
Γεννήθηκε στη Σιγκισοάρα, σε μια έπαυλη που σώζεται ακόμα και σήμερα, κοντά στα Καρπάθια Όρη και έμεινε στην ιστορία ως Kaziglu Bey, δηλ. «Ο Παλουκωτής Πρίγκιπας», επειδή εκτελούσε με παλούκωμα τους αντιπάλους του. Έγινε δημοφιλής ήρωας στη Ρουμανία και στη Μολδαβία.Τον διαδέχθηκε στη Βλαχία ο Basarab Laiotă cel Bătrân.
Το όνομα του Βλαντ έγινε θρύλος και τροφοδότησε την πένα του Μπραμ Στόκερ, ο οποίος δημιούργησε τον αιμοδιψή χαρακτήρα «Δράκουλα».
Το όνομα του προήλθε από το επίθετο που πήρε από τον πατέρα του, γνωστό ως Βλαντ Ντρακούλ (τρομερός), ο οποίος ήταν ιππότης στο τάγμα του δράκου (Ντακούλ). Ο ίδιος έγινε γνωστός και ως Βλαντ ο Παλουκωτής (Vlad Ţepeş) λόγω του αγαπημένου του τρόπου εκτέλεσης. Οι αιχμάλωτοι, οι ληστές και όσοι ο ηγεμόνας πίστευε ότι έπρεπε να θανατωθούν, περνούσαν από το μαρτύριο του ανασκολοπισμού, δηλαδή παλουκώματος.
ΠΗΓΗ wikipedia

Recent Posts

Hosting Directory ή 2Fast Directory Ελληνικος καταλογος Internet με επιλεγμενα links Review ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

Zoogle.gr

TRANSLATE THIS PAGE TO YOUR LUNGUAGE Άδεια Creative Commons
Οποιαδήποτε ανάρτηση επιτρέπεται η αντιγραφή της μόνο αυτούσια και με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει ενεργό λινκ του wwwmythsandlegends.blogspot.com Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα . Tweety Blogs
Το μοναδικό στο ελληνικό web με ζωντανή ροή ενημέρωσης, αποκλειστικά από Βlogs !
Top