Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008
0 comments

2:20 μ.μ.
Στην Οδύσσεια, η , στίχος 34-36, ο Όμηρος μας λέει το εξής: "Η θεά Αθηνά, έχοντας καλύψει τον Οδυσσέα με την θεϊκή ομίχλη, ώστε να είναι αόρατος από τους άλλους, του λέει για τους Φαιάκες "Αυτοί με εμπιστοσύνη στα γοργοκίνητα καράβια τους περνούν την απέραντη θάλασσα, χάρισμα που τους έδωσε ο κοσμοσείστης. Είναι τόσο γρήγορα τα πλοία τους, σαν το φτερό και σαν την σκέψη.."

Εδώ λοιπόν τίθεται το εξής ερώτημα: Τι πλοία είναι αυτά που ταξιδεύουν τόσο γρήγορα, σαν το φτερό και σαν την σκέψη. Εάν αναλογιστούμε πως τότε βέβαια όλα τα πλοία χρησιμοποιούσαν την δύναμη του ανέμου και τα κουπιά.

Παρακάτω στην θ, στίχο 555-564 ο Αλκίνοος ζήτησε πληροφορίες για το ποιά είναι η πόλη του και ο λαός, διότι τα πλοία των Φαιάκων δεν έχουν κυβερνήτες, ούτε πηδάλια και αυτό γιατί τα πλοία τους ξέρουν τις διαθέσεις και τις σκέψεις των ανθρώπων και γνωρίζουν τις πατρίδες όλων και τους εύφορους αγρούς και σαν πουλιά περιδιαβαίνουν τις θάλασσες, σκεπασμένα με σκοτάδι και συννεφιά και ποτέ δεν υπάρχει φόβος να πάθουν καμία βλάβη ή ν΄ αφανισθούν.

Απ΄ τα λεγόμενα του Αλκίνου δηλαδή καταλαβαίνουμε πως τα πλοία τους δεν είχαν καμία σχέση, με τα συνηθισμένα πλοία της αρχαιότητος.
Τα πλοία τους δεν είχαν κυβερνήτες, ούτε πηδάλια, και γνώριζαν τις σκέψεις των ανθρώπων και όλους τους τόπους.
Μήπως λοιπόν εδώ ο Όμηρος τελικά μας δίνει κάποιες σημαντικές πληροφορίες για υπερτεχνολογία της εποχής εκείνης. Εφόσον μας λέει πως περιδιάβαιναν και τους αγρούς και τις θάλασσες πως γίνεται να μιλάμε για καράβια. Μήπως μας μιλάει για ιπτάμενες μηχανές προηγμένης τεχνολογίας που ήταν αυτοκυβερνώμενες. Προφανώς είχαν σε κάποιο σύστημα κατεχωρημένα, όλα τα σημεία του πλανήτη κι έτσι απλά λέγοντας ο ταξιδιώτης τον προορισμό του, αυτά ξεκίναγαν το ταξίδι τους. Προσωπικά μου θυμίζει το σύγχρονο GPS, στο οποίο δηλώνεις που θέλεις να πας και αυτομάτως χαράζει πορεία.
Προφανώς επίσης λέγοντας οτι αυτά ταψιδεύουν σε σκοτάδι και συνεφιά, μας δηλώνει νομίζω ξεκάθαρα πως επρόκειτο για κάποιο σύστημα το οποίο τα έκανε αόρατα.

Συμπληρωματικά να πω πως αρκετοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως οι διηγήσεις του Όμηρου ήταν φανταστικές διηγήσεις και πως επίσης πως η Τροία και κατά συνέπεια ο Τρωϊκός πόλεμος δεν έγινε ποτέ, μέχρι βέβαια που ανακαλυφθήκανε τα συντρίμμια των τοιχών της Τροίας ακριβώς εκεί που εξιστορούσε ο Όμηρος.
Τα όποια άλλα συμπεράσματα από αυτή την ιστορία θα ήθελα να τα διαβάσω.Εννοείται φυσικά είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί. Όλες οι απόψεις δεκτές. Το θέμα είναι να διάγουμε ένα ωραίο ταξίδι στον κόσμο των Μύθων...

Recent Posts

Hosting Directory ή 2Fast Directory Ελληνικος καταλογος Internet με επιλεγμενα links Review ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

Zoogle.gr

TRANSLATE THIS PAGE TO YOUR LUNGUAGE Άδεια Creative Commons
Οποιαδήποτε ανάρτηση επιτρέπεται η αντιγραφή της μόνο αυτούσια και με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει ενεργό λινκ του wwwmythsandlegends.blogspot.com Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα . Tweety Blogs
Το μοναδικό στο ελληνικό web με ζωντανή ροή ενημέρωσης, αποκλειστικά από Βlogs !
Top