Η ακμή είναι ένα πρόβλημα που αφορά πάρα πολλούς εφήβους. Πολλά έχουν
γραφτεί και ακουστεί για τη σχέση της με την κατανάλωση σοκολάτας.
Υπάρχει όμως επιστημονική αλήθεια γύρω από όλα αυτά;
Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση ακμής σε έναν έφηβο, ξεκινώντας από την κληρονομικότητα, την ηλικία, τις ορμόνες και ίσως και το στρές.
Η διατροφή φαίνεται ότι ασκεί ένα προστατευτικό ρόλο, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες σε σχέση με την αιτιολογική της σχέση με την ακμή. Τη δεκαετία του 40 και του 50 την είχαν συσχετίσει με μειωμένη ευαισθησία του οργανισμού στη γλυκόζη και προδιάθεση για υψηλό σάκχαρο, για αυτό και τα τότε βιβλία σύστηναν αποφυγή της κατανάλωσης τροφίμων και ποτών που είναι πλούσια σε ζάχαρη, όπως η σοκολάτα Συνέχεια εδώ
ομάδα του νέα διατροφής
Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση ακμής σε έναν έφηβο, ξεκινώντας από την κληρονομικότητα, την ηλικία, τις ορμόνες και ίσως και το στρές.
Η διατροφή φαίνεται ότι ασκεί ένα προστατευτικό ρόλο, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες σε σχέση με την αιτιολογική της σχέση με την ακμή. Τη δεκαετία του 40 και του 50 την είχαν συσχετίσει με μειωμένη ευαισθησία του οργανισμού στη γλυκόζη και προδιάθεση για υψηλό σάκχαρο, για αυτό και τα τότε βιβλία σύστηναν αποφυγή της κατανάλωσης τροφίμων και ποτών που είναι πλούσια σε ζάχαρη, όπως η σοκολάτα Συνέχεια εδώ
ομάδα του νέα διατροφής
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου